Η Κοσκινά που αποτελεί συνοικισμό του τοπικού διαμερίσματος Δρυμώνα. Βρίσκεται ανατολικά και σε απόσταση 4 km από το Δρυμώνα σε υψόμετρο 570 μ στους πρόποδες του όρους Μελιού. Είναι ο μεγαλύτερος συνοικισμός της περιοχής του Δρυμώνα έχοντας παλαιότερα και Δημοτικό Σχολείο. Οι μόνιμοι κάτοικοί του σήμερα ανέρχονται στους 87. Συνδέεται απευθείας οδικά με το Δρυμώνα και το Θέρμο. Διακρίνεται για τα πολλά νερά και την πυκνή βλάστηση. Ο Ιερός Ναός της είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου και εορτάζει στις 15 Αυγούστου. Κάθε χρόνο στις 14 & 15 Αυγούστου στην πλατεία του συνοικισμού πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Το Θεοτικό, που βρίσκεται βορειοδυτικά του χωριού και ξεχωρίζει για το σπάνιο φυσικό γεφύρι. Από κάτω περνά το ποτάμι Φιδάκια που χύνεται στα Φιδάκια. Η οργιώδης βλάστηση που αποτελείται από πλατάνους, φτέρες, βελανιδιές και αλλά δέντρα εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη.
Αγία Τριάδα (Ζιόμπος) – Άνω Δρυμώνας, που βρίσκονται 2 km και 3 km αντίστοιχα βόρεια του Δρυμώνα στον άξονα του δρόμου Δρυμώνα – Χαλικίου. Το πυκνό ελατοδάσος σε συνδυασμό με τα πλατάνια και τις πηγές της περιοχής έδωσαν το χαρακτηρισμό ‘‘Νέα Ελβετία’’ στο εξοχικό κέντρο του συνοικισμού Άνω Δρυμώνα.
Η Βρετού, που βρίσκεται βορειοδυτικά του χωριού. Τη διαρρέει ο παραπόταμος του Ευήνου Φιδάκια, έχει οργιώδη βλάστηση και θεόρατα πλατάνια και άλλες γραφικότητες που μπορεί να θαυμάσει ο κάθε επισκέπτης με τοπίο που κυριολεκτικά θα τον μαγέψει. Στην περιοχή μέχρι το έτος 1955 υπήρχε κρεμαστή ξύλινη συρματόσχοινη γέφυρα. Επίσης ως περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους χαρακτηρίζονται οι περιοχές: Νιούτσικα, Ρεματάρια και Σιαδημέικα.
Ιερός ναός Αγίου Γεωργίου Δρυμώνα.
Φέρεται να έχει κατασκευασθεί τουλάχιστον πριν από 250 χρόνια. Υπήρχε ναός όταν αφιερώθηκε εικόνα του Αγίου Γεωργίου που έφερε την ημερομηνία ‘‘1748 Μαρτίου‘’. Τον Απρίλιο 1825 καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Τούρκους με βάση επιγραφή που βρέθηκε. Μέχρι το 1928 ο αύλειος χώρος του ναού χρησίμευε και ως κοιμητήριο. Στο ναό φυλάσσονται τρεις παλαιές εικόνες. Η αρχαιότερη φέρει χρονολογία κατασκευής 9 Μαρτίου 1748 και είναι αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο. Το 2004 έγινε αντικατάσταση της στέγης του ναού λόγω φυσικής φθοράς και εργασίες εσωτερικής συντήρησης του. Παράλληλα ξεκίνησε και η εσωτερική αγιογράφηση του ναού, όπου και συνεχίζεται από δωρεές κατοίκων του χωριού. Καταγεγραμμένοι διατελέσαντες ιερείς είναι οι π. Νικόλαος Παπανικολάου, π. Κωνσταντίνος Παπανικολάου, π. Ιωάννης Χασάπης και π. Απόστολος Καστανάς (Ιερομόναχος).
Ιερός ναός Προφήτη Ηλία.
Το ξωκλήσι του προφήτη Ηλία είναι χτισμένο στην κορυφή υψώματος στρατηγικής σημασίας με υψόμετρο 964μ. Η ανέγερση του έγινε το 1934 στα ερείπια παλαιότερου με δαπάνη αδελφών Αντωνίου και Δημοσθένους Γρηγορίου Μπαμπάτσικου. Ανακαινίσθηκε το 1964 και το 2000. Στον προαύλιο χώρο του το 1974 κατασκευάστηκε μνημείο και οστεοφυλάκιο πεσόντων σε δύο μάχες πάνω στο ύψωμα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Περιμετρικά του υψώματος διασώζονται χαλάσματα από τα οχυρωματικά έργα εκείνης της εποχής. Στην πίσω πλευρά του ναού υπάρχει ο τάφος του ιερέως π. Κωνσταντίνου Παπανικολάου. Στη δυτική πλευρά και λίγα μέτρα πιο κάτω από το ναό υπάρχει το σημερινό κοιμητήριο του χωρίου.
Ιερός ναός Αγίας Παρασκευής συνοικισμού Άνω Δρυμώνα.
Ο ναός φέρεται να είναι πολύ παλιός και στην επανάσταση του 1821 να είναι ερείπιο. Το 1952 έγινε εκ θεμελίων ανοικοδόμηση του, αλλά λόγω μεγάλης ρωγμής που δημιουργήθηκε το 1960, κατεδαφίσθηκε και ανεγέρθηκε με νέα σύγχρονα υλικά με δαπάνη των ενοριτών του Αγίου Γεωργίου Δρυμώνα και των ευλαβών ιερέων του. Στον βορειοανατολικό τμήμα του προαυλίου του υπάρχει το κοιμητήριο των λιγοστών κατοίκων του Άνω Δρυμώνα.
Ιερός ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
Ο ναός κατασκευάσθηκε με προαιρετικές εισφορές κατοίκων της Κοσκινάς, το 1910 όπως φαίνεται από επιγραφή που υπάρχει στη δεξιά πλευρά του ναού. Βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον Δρυμώνα στο δρόμο για Νεροχώρι, σε τοποθεσία όπου κατά την παράδοση υπήρχε εικόνισμα υπενθυμίσεως στους διαβάτες ανωτέρας δυνάμεως. Ο ναός ανακαινίστηκε το 1950 και 2003, οπότε έλαβε και τη σημερινή εξωτερική του διαμόρφωση.
Ιερός ναός Αγίας Τριάδας συνοικισμού Αγίας Τριάδας (Ζόμπος).
Ο ναός κατασκευάσθηκε το 1919 όπως φαίνεται από επιγραφή που υπάρχει στη βάση εικονίσματος. Τα τελευταία έτη ο ναός έχει ανακαινισθεί και συμπληρωθεί με την κατασκευή διάφορων προσθηκών, όπως υπόστεγα και αγιογραφίες.
Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καταφυγίου Δρυμώνα.
Βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Δρυμώνα μέσα στην χαράδρα που διασχίζει ο ποταμός Φιδάκια μεταξύ δύο απόκρημνων βράχων. Η κατασκευή της μονής τοποθετείται περίπου στο 1388 μ.Χ. Στον προαύλιο χώρο του μοναστηρίου υπήρχαν 3 πανύψηλα κυπαρίσσια
που κατά την παράδοση θέλουν να συμβολίζουν τους τρεις ναούς που υπήρχαν στις δυο παράπλευρες κορυφές (Άγιος Νικόλαος, Άγιος Δημήτριος, Κοίμηση της Θεοτόκου) ή το τρισυπόστατο της Αγίας Τριάδος, ενώ ο υπόλοιπος προαύλιος χώρος περιστοιχίζεται από υπεραιωνόβια ελαιόδενδρα και βαθύ τεχνητό φρέαρ. Οι δύο μικρότεροι ναοί του Αγίου Νικόλαου και Αγίου Δημητρίου καταστράφηκαν το 1825 μετά από επιδρομή Τουρκαλβανών, αφού προηγουμένως είχε κυματίσει η σημαία της ελευθερίας το 1821. Ο ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατά την παράδοση, σώθηκε θαυματουργικά. Το εσωτερικού του ναού που διασώζεται μέχρι σήμερα έχει υστεροβυζαντινές σπάνιες τοιχογραφίες. Στη μονή μόνασε ο πατριάρχης Κάλλιστος ο Καταφυγιώτης και δεκάδες ακόμα ανώνυμοι μοναχοί. Στο χώρο του μοναστηριού φέρεται να είναι θαμμένοι δύο πατριάρχες που πιθανολογείται να είναι οι Κάλλιστος Καταφυγιώτης και ο αδελφός του Ιγνάτιος. Η τελευταία ανάμνηση του κ. Γεωργίου Δ. Δημητράντζου αναφέρει ότι υπήρχε μοναχός μέχρι το έτος 1947. Το μοναστήρι πανηγυρίζει στις 23 Αυγούστου. Επίσης τελείται Θεία Λειτουργία κάθε Παρασκευή μετά το Πάσχα της Ζωοδόχου Πηγής.